Depressie 

Depressie Venlo

Depressie is elke emotionele of mentale toestand die de geest of het gedrag beïnvloedt. Zie het als een toestand van droefheid, of een toestand van onvoorwaardelijke liefde. Natuurlijk is depressie niet de enige aandoening die je stemming beïnvloedt, maar het is waarschijnlijk wel de meest voorkomende. Er zijn veel oorzaken voor depressie, en wanneer deze aandoening een bepaald niveau bereikt, is het belangrijk om hulp te zoeken bij depressie. Depressie is een ernstige aandoening die alleen moet worden behandeld wanneer de onderliggende oorzaken zijn verminderd of wanneer de symptomen voor het eerst optreden.

Een veel voorkomende oorzaak van depressie kan het verlies van een dierbare zijn. Dit is een veel voorkomende reactieve en soms gezonde reactie op gevoelens van verlies. In dit geval kunnen mensen zich schuldig voelen, en geen verantwoordelijkheid nemen voor de toestand waarin ze verkeren. Ze willen er niet graag over praten, en worden depressief, maar het is nu eenmaal zo. Depressie is een toestand die we neigen te hebben wanneer we een omstandigheid aanvaarden of ons te lang aan een persoon of een situatie vastklampen. Hoewel een mens normaal gesproken het beste voor zijn eigen leven wil en andere mensen niet in de steek wil laten, is het moeilijk gelukkig te zijn als je aan depressie lijdt.Soms kunnen andere factoren bijdragen tot een depressie.  Een ongelukkige relatie of een stressvolle omgeving kan bijvoorbeeld tot een depressie leiden. Andere keren verstoren bepaalde medicijnen de natuurlijke chemische cyclus van het lichaam en leiden ze tot depressie.

Depressie gaat vaak gepaard met een verlies aan zelfvertrouwen. Wanneer iemand weinig zelfvertrouwen heeft, kan hij of zij het moeilijk vinden om een drankje neer te zetten of geld uit te geven aan dingen die hij of zij normaal graag doet, zoals eten of alcohol. Soms zal de depressie ook optreden wanneer iemand gedwongen wordt uit zijn of haar ouderlijk huis te verhuizen als gevolg van een echtscheiding, of wanneer de persoon niet in staat is een veilig onderkomen te vinden in geval van nood. Iemand die depressief is, kan ook enige moeite hebben om een eigen doel te vinden. Dit resulteert in bepaalde onevenwichtigheden in de hersenactiviteit die zouden leiden tot depressieve stemmingen. Gebrek aan eigenwaarde is de onderliggende oorzaak van depressie.

Veel mensen hebben geen idee dat ze depressief zijn, maar ze hebben het gevoel dat ze de symptomen van stress ervaren en dat leidt tot depressie. Het kan zijn dat ze het moeilijk hebben gehad het afgelopen jaar of twee jaar, en ze kunnen het gevoel hebben dat ze niet aan de huidige situatie kunnen ontsnappen.Zij kunnen hulp nodig hebben in de vorm van een therapeut of counselor,  een arts, of allebei. Het is belangrijk om medicijnen in te nemen, maar het is ook belangrijk dat je het zelf kunt. Het beste is iemand te laten weten dat hij of zij een depressie heeft, en hem of haar te helpen een steunpunt of een therapeut te vinden. Als de persoon in direct gevaar verkeert, moet hij of zij ook naar het ziekenhuis of de therapie-instelling worden gebracht waar hij of zij de hulp krijgt. Voor mensen die aan een ernstige depressie lijden, is het belangrijk om begeleiding te zoeken, omdat dit zal helpen om de toestand te verlichten. Vermijd de symptomen van depressie, en maak het uw plicht om weg te blijven als u kunt. Help uzelf, vermijd de bron van depressie en u zult niet terugvallen in depressie. Als u lijdt aan depressie, blijf dan weg van de situatie of de persoon die deze toestand bij u veroorzaakt. Probeer veranderingen aan te brengen.

Lees meer

Burn out 
Coach