Wat is een podoloog?

Podoloog Haarlem

Wat doet een podoloog dat zo fascias? De belangrijkste functie van een podoloog is ervoor te zorgen dat er zo weinig mogelijk problemen zijn met de voeten, handen en hele voeten van een mens die uw dagelijkse levensstijl gaan belemmeren. Elke voet en enkel in uw lichaam is belangrijk en moet worden verzorgd, omdat elke voet een microkosmos van uw lichaam kan zijn.

Vergeet ook niet dat een groot deel van de voet het hoogste is van alle gewrichten in het lichaam. Daarom moet de arts begrijpen hoe elke voet in het grotere plaatje past. Als de voeten niet goed uitgelijnd zijn, ontstaat er een probleem dat kan leiden tot vele kleine puntjes. Deze puntjes kunnen pijnlijk zijn en leiden tot ernstiger problemen. De arts zal de weke delen van de voet moeten onderzoeken om te zien wat er precies aan de hand is. Röntgenfoto’s worden vaak gebruikt om de uitlijning van de botten van de voet te zien en de juiste uitlijning vast te stellen. MRI’s zijn veel duurder en worden niet vaak gebruikt. De meeste artsen zullen deze tests gebruiken om een diagnose te stellen van wat er aan de hand is. Laten we zeggen dat de dokter een kleine uitloper of heuveltje op het hielbeen vindt. In 95% van de gevallen wordt dit gecompenseerd door een groot deel van het bot dat in contact staat met de grond. De arts kan op dit moment zien waar het zit, maar tenzij het aanzienlijk hoger ligt dan de grond, zal het niet behandeld worden. Een operatie is dan noodzakelijk. Als er sprake is van een moeilijk uitlijningsprobleem, zoals een botbreuk, dan zal de arts u aanraden om röntgenfoto’s van de voet en de enkel te laten maken, plus een CT van de heup om te zien of er problemen zijn.

Wat doet een podotherapeut dat een fysiotherapeut niet doet? Een van de grootste verschillen is dat, wat een podoloog betreft, er geen gebruik wordt gemaakt van vasten of kunstmatige vitamine C, steroïden, of injecties. Dieetcontrole is zeker een factor en steroïden zijn een laatste redmiddel. Tijdens een bezoek aan een podoloog zult u het eerste deel van de dag vasten, wat betekent dat u niets zult eten. De arts kan u vragen iets vloeibaars te eten, zoals soep, bouillon, of citroen uitgeknepen in water. Het is belangrijk dat u zijn aanbevelingen opvolgt. Wat doet een fysiotherapeut dat een podoloog niet doet? Het grootste verschil is dat een fysiotherapeut u zal vragen om oefeningen te doen terwijl u zit. Het doel is om de kromming van uw voet ten opzichte van de rest van uw lichaam recht te zetten. Het kan moeilijk zijn om uw lichaam snel in de juiste vorm te krijgen. Er worden balansoefeningen van links naar rechts en van rechts naar rechts gedaan om ervoor te zorgen dat elk deel van uw lichaam goed in balans is. U wordt ook gevraagd in verschillende houdingen te gaan staan om uw lichaam te helpen rechtrichten.