Wat is een levenscoach?

Lifecoach Nieuw Vennep

Ayan: Ten eerste, life coaching gaat niet over therapie. Coaching richt zich op gedrag – op het coachen van de persoon naar doelen en empowerment. Het biedt een omgeving waarin actie wordt ondernomen en extra middelen worden gebruikt door de cliënt. Nadat een cliënt iets heeft bereikt met coaching, kan dit automatisch leiden tot verdere doelen en projecten binnen het coaching programma. De cliënt staat gedurende het hele coachingprogramma in contact met zijn mentor. Een cliënt doet zijn werk in een soort ontdekkingsmodus.

2. Hoeveel coaches bieden life coaching programma’s aan en hoe lang duurt elk programma? Ayan: We hebben momenteel een zes weken durend programma dat eindigt op een maand. Dit programma wordt verzorgd door een coach die gespecialiseerd is in life coaching en die ook zijn eigen bedrijf voor persoonlijke ontwikkeling runt. Ik werk met een coach die acht jaar ervaring heeft. Ik kan (of moet) niet alleen andere programma’s voor levenscoaching volgen, maar ik moet ook nagaan waarin hij gespecialiseerd is. Hij is op dit moment mijn enige coach die gekwalificeerd is op het gebied waar ik naar op zoek ben. In de tussentijd zou ik degenen die dieper willen ingaan op het onderwerp “life coaching” aanraden een life coaching bedrijf te raadplegen om hen wat tips te geven over waar ze heen moeten en wie ze moeten raadplegen.

3. Wat doet een coach in de eerste plaats?Ayan: Ten eerste, coaches werken met hun cliënten. Ze schrijven niet voor wat de cliënt moet doen. De cliënt is de enige persoon die kan bereiken wat hij  of zij wil. Maar coaches weten dat ze de input van hun cliënt niet zien als een indicatie van wat de cliënt eigenlijk zou moeten doen. Coaches creëren in dit proces een omgeving en de vrijheid om hun verbeelding en creativiteit te gebruiken. Coaches vragen voortdurend wat de cliënt kan doen, waar hij heen kan en hoe hij positiever over het scenario kan denken. Coaches zijn de tyfusimporten van de XXI eeuw in Amerika. In het coachingprogramma besteden ze tijd aan het uitzoeken wat de cliënt al weet en wat hij nog niet weet. De coaches zijn experts in datgene waarin zij gespecialiseerd zijn.

4. Hoe kwalificeer ik me als levenscoach? Ayan: Laat me je wat achtergrond geven over deze zaak. Levenscoaching is zo goed onderzocht en onderzocht, dat het heel moeilijk is om overal ter wereld een coach te vinden. Bovendien is coaching geen gereglementeerd beroep en de enige nationaliteit die onze kwalificatie zou kunnen overbrengen is de VS, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Australië enz.Hier volgt een korte geschiedenis van coaching en wat u erover moet weten, zodat u kunt beginnen als levenscoach en een goede, gestage stroom van inkomsten kunt verdienen. Coaching werd voor het eerst beschreven door Alfred Adler in 1925. Hij maakte deel uit van de Duitse organisatie voor de Tweede Wereldoorlog.

In 1925 had Adler het voorrecht getuige te zijn van het winnen van een debat door een Berlijner over het aanmoedigen om de wereld binnen te gaan en het concept van de innerlijke vlieg en overvliegen. Hij schreef toen op dat het mogelijk zou zijn om mensen te laten vliegen van elke twee personen in de wereld. We kunnen ons voorstellen dat mijn ouders op die dag gehypnotiseerd waren! Coaching werd al vroeg geboren om mensen in staat te stellen meer over hun problemen te praten en na te denken en meer te bereiken. Het beroep van coach kwam voor het eerst tot volle wasdom rond het einde van de jaren ’60/begin van de jaren ’70 in de tijd van grote transpersoonlijke psychologen als Carl Jung en Eric Berne. Wat mag de samenleving van een levenscoach verwachten? Ayan: Je zou eerst één sessie van de cursus moeten meemaken en kijken of je er echt behoefte aan hebt. Als u denkt dat u meer informatie over coaching wilt, kunt u uw coach vragen om u door te verwijzen naar een cursus levenscoaching of een gespecialiseerde coach.

4. Wat moet ik zoeken in een mentor-coach? Ayan: Ten eerste, je moet je op je gemak voelen om met iemand te werken die getraind is. Coaches zijn niet alleen psychologen. Ik kan zeker aanraden dat als een criterium voor een coach, er bewijs is van werk met mensen op hetzelfde niveau of hoger. De coach moet kunnen bronnen en oordelen. Hij of zij moet in staat zijn om feedback te geven en te nemen. In het algemeen zijn er coaches van alle soorten, van echtscheidingscoaches tot executive coaches, life coaches, tienercoaches, relatiecoaches, business coaches enz. Als je denkt dat je in de toekomst een bepaald soort coach nodig hebt en je je dus meer op je gemak voelt bij andere soorten coaches, dan kun je daar beginnen.

5. Hoeveel kost het? Ayan: Aangezien dit een langetermijninvestering van uw kant is, moet u rekening houden met de prijs van het ticket enz. Een coach moet onder uw directe controle staan. Hij moet ook voor u zorgen. Hij moet in staat zijn om u door het hele proces te begeleiden. Als deze coaches een professionele opleiding volgen bij een erkende hogeschool, kunt u korting krijgen als u examen doet en de opleiding afrondt.

Lees meer

Bewustzijn coach