Wat is coaching?

Coach Utrecht

Je hebt je misschien afgevraagd, wat is coaching? “Coaching is een proces dat is gericht op tekortkomingen en benadrukte voordelen,; het biedt begeleiding, focus en verantwoording, werkt in het heden, maar houdt stimulans voor de toekomst, en helpt je door alle veranderingen in je leven.” Wat het niet is…..Coaching biedt geen begeleiding op het niveau van de soldaat, zoals met groeps- en teamgenoten, zoals je zou zien bij traditionele sportcoaching. Coaching, specifiek op de werkplek, richt zich niet op het verbeteren van de sportvaardigheid, maar eerder op het verbeteren van zichzelf. Coaching, specifiek op de werkplek, is een proces dat zich richt op tekortkomingen en benadrukte voordelen, maar het wordt vaak geassocieerd met het dichten van de kloof in individuele prestaties, met name op de werkplek, hoewel elke kloof niet alleen in prestaties is, maar in persoonlijke groei. Coaching, specifiek op de werkplek, is een proces dat werkt op het niveau van tekortkomingen en vraagt u Net zoals een sportteam het potentieel van zijn teamleden kan ontwikkelen en koesteren, om hen te helpen bepaalde prestatiedoelen te bereiken, richt het zich niet op het verwerven van kennis om de prestaties te helpen verbeteren en wordt het zo de kennisleverancier voor de teamleden. De meesten van ons hebben de neiging om beter te presteren wanneer we worden ondersteund en uitgedaagd om beter te zijn en ons volledige potentieel in het leven te bereiken. Life Coaching gaat over het helpen van u, niet in het opbouwen van betere prestaties en relaties met werknemers, maar in het opbouwen van uw bewustzijn van uw hele zelf en uw relaties met uw hele zelf.

De meest voorkomende reden waarom mensen zich onzeker voelen en hun focus verliezen, is dat zij zichzelf niet de juiste vragen stellen. De meest effectieve vragen die je jezelf kunt stellen zijn De vragen die niet vaak worden gesteld en sommige die u misschien in het verleden hebt gesteld, zullen betrekking hebben op uw criteria of uw missie-eisen en dit zijn de belangrijkste vragen die u zich misschien stelt. Dit is de reden waarom wanneer u uw geest openstelt en denkt aan een doel om naar te streven, of een verbeteringsproces om uw prestaties te verbeteren, uw motivatie of flexibiliteit te vergroten, u zich echt moet afvragen en erachter moet komen wat het is dat u werkelijk wilt. Een Coaching partner of een professional die de mogelijkheden begrijpt om uw veranderend gedrag te vergemakkelijken, is cruciaal in dit proces.

Jezelf de juiste vragen stellen is een fundamenteel voordeel om In waarheid, echter, om jezelf de juiste vragen te kunnen stellen moet je kijken naar de ingrediƫnten van je gedrag om jezelf en je doel te kennen, wanneer je jezelf kent en je doel kent, is de kans groter dat je het resultaat verwacht en ontvangt en levert! In feite moeten we allemaal flexibel zijn in je benadering van deze vraag, want als we anticiperen op ons eigen falen, kunnen we nooit toepassen wat we doen om flexibel genoeg te zijn voor onszelf en anderen. Het vermogen om te begrijpen en te veranderen is essentieel om doelen te bereiken en te verwezenlijken. Het bereiken van je topdoel gaat vaak over je vermogen om flexibel genoeg te zijn om uitdagingen aan te gaan, daarom onderschatten veel succesvolle mensen hun hindernissen en onderschatten ze hun behoefte aan prestatie, denken ze dat hun hindernissen groter zijn dan wat ze waarnemen, en groter dan hun kunnen. Wat is er mis met mij? Wat kan ik doen? Wat zou beter zijn? Wat heb ik in de hand? Hier maken training en coaching het mogelijk, te verduidelijken wanneer er belemmeringen zijn en wanneer die binnen de eigen controle liggen en wat daarbuiten ligt.

Lees meer

Burn out

Dertigersdilemma