Wat doet een sportmassage?

Massagetherapie Utrecht

Wat houdt een sportmassage in? Een sportmassage is in feite een manier om de spierpijn te verlichten, ontstekingen te verminderen en de doorstroming van vitale bloedbestanddelen zoals zuurstof en voedingsstoffen naar uw lichaam te versnellen. De doeltreffendheid van een sportmassage is gebaseerd op verschillende factoren.

1. De juiste techniek De massage begint met een beoordeling van het probleem. De masseuse zal zeker beginnen met een volledige massage van de spieren. De massage begint met het losmaken van de spieren en vermindert de spanning in de spieren. Ze beginnen met de benen en gaan dan een beetje verder naar de rug en dan de armen. Het belangrijkste is dat ze zich richten op de spieren die een beetje gespannen of pijnlijk zijn.

2. De kracht van de massage Als de spieren eenmaal grondig gereinigd en voorbereid zijn, worden ze nog wat sneller gemasseerd. Gelukkig zal de omvang van de massage onmiddellijk een positief effect hebben op  je bloedsomloop. Als je spieren beter doorbloed zijn, kan er meer ingesloten bloed in je lichaam circuleren. Terry Murray van de universiteit van Leeds zegt dan ook: “regelmatig actief bezig zijn met je gezondheid en je concentreren op specifieke spieren, zoals de billen, verbetert de bloedsomloop.”

3. De focus Veel mensen masseren alleen op een cirkelvormige manier, waarbij ze de specifieke spieren masseren waar ze naar op zoek zijn of ze gebruiken hun handen en schouders te veel of richten zich gewoon niet voldoende op het doel. Volgens onderzoek Terry Murray van de Universiteit van Leeds gaan “de betere massagetechnieken uit van een holistische kijk op gezondheid, waarbij de handen en schouder worden gebruikt als instrument om de bloedsomloop te bevorderen en pijn in spieren en gewrichten te verlichten.”

4. De resultatenDe Red Mead massage creëert een verkwikkend effect en stelt je in staat om de knopen en kluwens van spieren kwijt te raken die je prestaties tijdens een wedstrijd of een lange duurloop kunnen beïnvloeden. Als je het genezingsproces van je beenspieren of je schouders wilt versnellen, dan is de Red Mead massage iets voor jou. Omdat de behandeling krachtig is en uw spieren zich zullen ontspannen, zult u  sneller verlichting krijgen en zal de pijn drastisch verminderen.

5. De preventie Afgezien van de therapeutische voordelen, zal de massage van Red Mead u ook helpen om pijn te voorkomen. De masseuse zal zachte spieren voorzichtig verstevigen en zal u helpen blessures te voorkomen door de houding te verbeteren voor bijvoorbeeld de lage rug, schouders, heupen en knieën. Het zal ook helpen als u zich ontdoet van uw overbelaste of gespannen spieren voordat ze u overvallen.

Wanneer je een massage hebt gehad in een goed kuuroord, zullen je spieren ontspannen en fris aanvoelen en zal je houding beter zijn. Nieuwe spieren zullen ook beter in je wedstrijdprestaties doordringen en stuiteren. 6. De motie Red Mead is een goede bewegingsmassage, dus u zult adviseurs van uw coach zijn die bepalen wat de juiste beweging is. U zult in staat zijn om uw spieren te wiebelen als en wanneer het voor u geschikt is. Naarmate uw prestaties verbeteren, zult u ook in staat zijn om blessures te voorkomen en sneller te lopen.

Lees meer

ontspanning massage