Wat doet een chiropractor?

Podotherapie Haarlem

Wat houdt podologie precies in? Hoewel een huisarts misschien wel een diagnose kan stellen van uw gezondheidsklacht, is hij misschien niet bekend met de specifieke aspecten van uw podologische problemen. Als het om uw onderlichaam gaat, zijn er specifieke dingen die uw huisarts misschien niet weet. Daarom zal een podotherapeut een kijkje nemen. Zij kunnen verlangen dat u wordt doorverwezen naar een juiste specialist van een groepsallopaat die houdingsstoornissen behandelt. De specialist kan u doorverwijzen naar een chiropractor die zich zeker met uw probleem kan bezighouden (d.w.z. uitlijning).

Zijn er risico’s aan podologie? Er zijn slechts een paar risico’s voor podologen die verschillen van de risico’s die u bij elke andere medische ingreep loopt. Die risico’s zouden de mogelijkheid omvatten dat u een chirurgische ingreep bij een podoloog nodig hebt, de mogelijkheid dat u stabiliserende of invasieve onderzoeken nodig hebt, en de kans dat u meer dan één mening nodig hebt. De kans dat u een chirurgische ingreep aanbevolen krijgt en moet ondergaan is eigenlijk heel klein. Hoeveel patiënten hebben succes gehad dankzij een podoloog? Verscheidene patiënten zijn heel tevreden met de resultaten die een podoloog in hun leven heeft gebracht. U moet  echter niet de voordelen van een chiropractor onderschatten die momenteel door verscheidene podotherapeutische patiënten worden genoten. Deze zijn: een betere algemene gezondheid; het wegnemen van het pijnelement van podotherapie; de betaalbaarheid van de medische zorg; en de oprechte zorg die de chiropractor u kan geven.

Wat doen podologen? Een chiropractor verricht een soort medische ingreep in het bewegingsapparaat, en in het lichaam als geheel. Het omvat een grondig onderzoek van de bewegingen, acties en houding van elk deel van het lichaam – voet, enkel, knie, heup, onderrug, enz. – om belemmeringen en bijdragen tot pijn te identificeren. Het gaat om patronen en bewegingen die in de loop van de tijd worden herhaald om compenserende patronen vast te stellen. Die patronen kunnen worden gebruikt in combinatie met gedocumenteerde klinische factoren om tot een actieplan te komen. Op deze manier kan uw lichaam blijvend in balans worden gebracht door de factoren te elimineren die onevenwichtigheid veroorzaken, wat in veel gevallen het geval kan zijn.

Ik werd doorverwezen naar een chiropractor door een vriendin die wanhopig op zoek was naar wat er mis was met haar. Haar man, een chirurg, had net een nieuwe heup gekregen. Toen ze doffe pijnen in haar heup begon te krijgen die steeds heviger werden, ging ze naar zijn kantoor en ontdekte dat hij een groot voorstander was van haar keuze om haar heup te laten vervangen door een chiropractisch zorgprotocol. Dit had haar heuppijn drastisch verbeterd. Dus, om haar zo gezond mogelijk te houden, wanneer ze zo’n lage pijn had, werd ik haar chiropractor. We deden samen een paar programma’s en vonden verschillende dingen die haar konden helpen. Ik werkte aan de correctie van de voorste heup, die haar pijn veroorzaakte in het gebied van haar heup. Het facetgewricht was een van de pijnlijkste plekken in haar lichaam en ik kon daar aan werken en de pijn op een aantal plaatsen wegnemen. Wanneer je problemen hebt met je ruggengraat, zijn er over het algemeen twee problemen aan de hand. Het ene is dat je te stijf bent en je wervelkolom verkrampt, waardoor je veel moeite hebt met bepaalde soorten bewegingen, en het andere is dat je te veel spanning hebt rond de wervelkolom en je spieren en dat veroorzaakt overmatige spanning en ontsteking onder de bal van je wervels. De wervelkolomcorrectietechnieken die ik gebruikte, werkten aan beide problemen en verwijderden het andere probleem dat haar extreme pijn veroorzaakte.