Oorzaken van krampen

Kramp in kaak

schildklier De meest voorkomende oorzaak van krampen ligt bij de schildklier, de hypofyse of een ander orgaan in het endocriene stelsel. Dit is vooral het geval bij vrouwen. In zo’n situatie zal men pijn in de nek voelen met stijfheid rond de schouders en ook in de rug. Het kan volledig stoppen zonder dat er iets aan wordt gedaan. Andere oorzaken van krampen in kaak kunnen hypofysetumoren en ziekten van de basaalcelzink zijn. Soms kan een ongecontroleerde slappe stoelgang samen met pijn in de rug in de ochtend tekenen zijn van hypothyreoïdie. Dit is een aandoening waarbij de schildklier het peil van de schildklierhormonen niet kan normaliseren. Dit kan voor de meeste vrouwen een zeer beangstigende ervaring zijn, aangezien een verlies van deze hormonen zeer ernstige en enge problemen kan veroorzaken. Andere plaatsen waar krampen kunnen worden ervaren zijn de spieren van de armen, de benen en de rompspieren. Tekenen en oorzaken van spierkrampen Wanneer de spieren gespannen raken, krijgt de spier kramp. Dit kan zijn in de vorm van een tinteling, jeuk, tinteling, volheid of pijn. Het beste wat men in dit geval kan doen, is de spier ontspannen. Er zijn verschillende ontspanningsmethoden die men kan toepassen om de spanning in de spieren te verminderen. Enkele van de dingen die men kan doen zijn rugligging tegen de muur, kwart stretch, zijwaartse draaiingen en de kat-stretch.

Overmatige kramp in het gezicht Als kramp in het gezicht enige tijd aanhoudt, kan dat gevaarlijk zijn. Dit kan een gevolg zijn van een snelle gewichtstoename. Wanneer het gezicht in gewicht toeneemt, kunnen de spieren rond het gezicht gespannen raken. Dit kan krampen in het gezicht en het voorhoofd veroorzaken. Zoeken naar manieren om snelle gewichtstoename te voorkomen is erg belangrijk. Om dit te doen, moet u zich bewust zijn van wat u eet. Sommige van de dingen die u moet eten zijn fruit, groenten en granen. Oefeningen zou een grote hulp in de spurt van gewichtstoename die je zou krijgen zijn. Niet maximaliseren op calorieën zou een slimme zet zijn en zou u helpen met uw gewichtsverlies. Het hebben van een goede multivitamine zou een pluspunt zijn voor het verlies dat je zou lijden, aangezien de meeste multivitaminen vol zitten met bètacarotenen hardcore vitaminen die je lichaam nodig heeft.

Krampen in de Nek Als er pijn in de nek is die ondraaglijke krampen veroorzaakt, kan dit worden veroorzaakt door langdurig gebruik van de computer. Als de pijn ondraaglijk en krampachtig is, is het raadzaam een pauze in te lassen bij het gebruik van de nekspieren. Probeer wat pijnstillende crèmes te zoeken. Deze kan worden opgeborgen in de nekband of de mouw van de armen. Als alternatief zou men het nekkussen kunnen gebruiken dat overal in de winkels gemakkelijk verkrijgbaar is. Dit zou het lijden van de brandende pijn in verband met het computergebruik verlichten. Bindweefselaandoeningen Wanneer het bindweefsel betrokken is, wordt de hele regio aangetast. Meestal treden zwelling en pijn op, wat leidt tot stoornissen in de lichaamsregio. Een verstoorde bloedcirculatie is een andere oorzaak van de pijn in de schouder. Bij pijn wordt het gelokaliseerde gebied beperkt waardoor het voor de persoon erger wordt. Laserbehandeling is een van de meest populaire manieren om deze aandoening te behandelen.

Lees meer

Endometriose

Last van stuitje