Hoe vindt je de juiste coach?

Executive coaching

Coaching bevordert de nuttige en praktische toepassing van deze 2 zeer belangrijke elementen: (a) zelfkennis b) gericht op de toekomst Zelfkennis Zelfkennis hebben kan moeilijk zijn als we niet beschikken over een model van bewustzijn van onszelf, een model van onze menselijke natuur, een beeld van ons zelfbeeld, gevoeligheid voor onze emotionele reacties en gevoeligheid voor onze behoeften als menselijke wezens. Een executive coach kan het verwerven van deze kennis vergemakkelijken. Een coach kan ons, indien nodig, helpen onze mogelijkheden, onze beperkingen, onze sterke en zwakke punten, en natuurlijk onze grenzen te identificeren. Meer specifiek kan een coach ons leiden door het zien en ervaren van onze innerlijke wereld (zoals ervaren via ons innerlijk oog), en door bewust vragen te stellen en te beantwoorden zoals – wie ben ik? Ben ik wat ik denk dat ik ben? Ben ik wat ik niet denk dat ik ben? Ben ik wie ik wil zijn? Ben ik wat ik moet worden? Een doeltreffende coach introduceert nieuwe idee├źn en concepten die voortdurend evolueren, met als doel de mens te ontwikkelen in de context van zijn natuurlijke vermogens, voor het vergroten van het bewustzijn, de ontwikkeling, de groei en de vooruitgang van de mens.

Bewust of bewust kunnen worden is een groeiproces op zich, op weg naar het bereiken van ons streven of onze aspiraties, zowel op persoonlijk als op professioneel vlak. Bijvoorbeeld: objectief of waarheidsgetrouw handelen, zonder afbreuk te doen aan wie we zijn of wie we kunnen worden, oprecht dienen op een manier die ons en ons ten goede komt, of in staat zijn effectief te communiceren en meningsverschillen te beslechten, met de bedoeling verschillen op te lossen en disfunctionele relaties te herenigen, zijn slechts enkele voorbeelden. De meesten van ons zijn er zich nu wel van bewust dat wanneer we verandering verwerken, we veranderen, wanneer we weigeren te veranderen, we falen; wanneer we niet uitdagen, zullen we niet in staat zijn verder te reiken dan onze comfortzone en daarom zullen we, terwijl we in dezelfde patronen leven, geen vooruitgang boeken en niet groeien. Coaching gaat over het werken met onze zelfkennis en dit is noodzakelijk voor persoonlijke en professionele groei. . Gericht op de toekomst Coaching richt zich op de belangrijke toekomst of de visie, kernwaarden en missie van een persoon of een team. Als een staat van zijn, gaat coaching over het leven van een meer authentiek en duurzaam leven omdat we veranderd zijn en we ons nieuwe leven leven om te bereiken wat we willen in het leven en in de wereld.

Hoe verkrijg je die? Coaching gaat over het werken met de antwoorden die al in ieder van ons aanwezig zijn, en in coaching werken we aan de antwoorden die we niet kunnen vinden. Veel van wat we doen, is het grootste deel van de tijd uit de koers en buiten ons bewustzijn en bewustzijn, in feite zien we vaak niet de antwoorden op, of de mogelijkheden van, de antwoorden die al in ons zijn. Dit is een deel van de reden waarom coaching zo waardevol is, en ik zal het u bewijzen. Hoe kunnen we antwoorden vinden op wat we niet kunnen vinden en hoe kunnen we nieuwe en betere manieren vinden om met het leven om te gaan, misschien om de uitdagingen, angsten en problemen waarmee we worden geconfronteerd te overwinnen en te leren tot de nieuwe realisaties en inzichten te komen die reeds in ons bestaan. We moeten nadenken tot we eindelijk begrijpen wat we al weten en het belangrijkste om te onthouden … de antwoorden zijn al in ons, je weet al de antwoorden die je nodig hebt om voor jezelf gemakkelijk en effectiever te vinden.

Verzoek van de coach Als je mijn artikelen hebt gelezen of je bent lid van een van mijn cursussen. Lees het nog eens en overweeg me een bedankbriefje te sturen. In een toekomstig artikel zal ik u laten zien wat ik bedoel. Kijk uit naar verdere artikelen. Als we groeien als coaches en coaches groeien. In dit artikel wil ik je bedanken dat je de tijd hebt genomen om dit artikel te lezen en ik wil je een speciaal voorstel doen. Als je nog geen coachingsbedrijf hebt of er over denkt om coach te worden, wil ik je een “Welkom vervallen” en een “Dank je wel voor het lezen van mijn artikelen en het lezen van mijn boeken” vragen. Ik waardeer je tijd, want niemand anders kan je het geschenk van empowerment zo goed geven als jij dat kunt. Neem NU alsjeblieft de tijd om elk artikel en boek te lezen dat voor jouw plezier is bedoeld en gebruik het zo vaak als je kunt. Stuur me een e-mail of neem contact met me op via mijn website als je vragen hebt.

Lees meer

Leiderschapsontwikkeling