Het belang van de Chiropractor

Fysiotherapie Nieuw Beijerland

De tape is een veel gebruikt hulpmiddel geworden bij fysiotherapie. Een recent artikel op de website van CNN vestigde de aandacht op de controverse van artsen die tape gebruiken tegen pijn. Volgens het artikel zijn er artsen die deze therapie blijven gebruiken ondanks dat er klachten wegens wanpraktijken tegen hen zijn ingediend. Sommige van deze artsen ontkennen tape te gebruiken tegen pijn als de patiënt hen een legitieme verwonding voorlegt. De patiënten van deze artsen betwistten dat er een geldige reden is waarom zij een nekletsel met een stok zouden behandelen. In het artikel werden ook enkele klachten wegens wanpraktijken beschreven die zijn ingediend tegen artsen die tape gebruikten. De patiënten stompten in hun tenen, sommigen met een hamer. Ook werd miltvuurpoeder gebruikt om muizen te doden zonder het tapen.

Als het gaat om de vraag of iets al dan niet als behandeling moet worden gebruikt, is het antwoord meestal een klinisch antwoord. Het hangt af van de aandoening. Of iemand nu een gebroken pols of een gescheurde gewrichtsband heeft, meestal wordt een klinische benadering gebruikt. Daarom is de Orthopedische Artsen Vereniging geen voorstander van het gebruik van tape bij de behandeling van breuken of verrekkingen. De groep heeft ook een “Stand Your Course” certificeringsprogramma voor fysiotherapeuten en benadrukt het belang van reanimatie en eerste hulp bij de behandeling van blessures.

De basiscursussen fysiotherapie zijn gemakkelijk te begrijpen en vereisen zeer weinig opleiding of scholing. Verpleegkundigen, artsen en zelfs tandartsassistenten zijn voorbeelden van mensen die de basis van de fysiotherapie hebben gevolgd. Voor degenen die zich willen specialiseren in een specifieke activiteit, zoals één-op-één tandheelkundig werk, zijn er cursussen die opleidingen op deze gebieden verzorgen. De basis van alle succes in fysiotherapie is preventie. Het is belangrijk om te begrijpen hoe uw lichaam werkt zodat u weet hoe u blessures kunt voorkomen voordat ze ooit ontstaan. De basis van chiropractie is het concept van het herstellen van het aangeboren vermogen van het lichaam om correct te functioneren. Houd het lichaam in beweging om de gewrichten in beweging te houden. De wervelkolom heeft een aangeboren vermogen om zichzelf te herstellen en sterker te maken. Patiënten moeten samenwerken met hun chiropractor om de juiste manipulatie van de wervelkolom toe te passen.

Er zijn veel blessures die iemand in zijn leven kan oplopen. Het kan van alles zijn, van een verstuiking of een breuk tot een trainingsongeval. Zelfs een verkoudheid kan schade aan de wervelkolom veroorzaken. Of het nu gaat om een verrekking of een kleine scheur, de chiropractor zal verschillende technieken en benaderingen gebruiken om het te corrigeren. De chiropractor vertrouwt op het natuurlijke vermogen van het menselijk lichaam om zichzelf te genezen, wat een krachtig en onmogelijk iets is om terug te draaien. De chiropractor is geen “coach” die u vertelt wat u moet doen, dat doet de chiropractor. Het is een professional die achter uw revalidatie staat. Uw revalidatie omvat hoe u voor uw lichaam zorgt (hoe u eet, hoe u slaapt, enz.). De chiropractor geeft u het onderzoek en de methoden om een succesplan op te stellen met dingen die u kunt doen om problemen te verhelpen. Door het plan te volgen zult u langzaam uw levensstijl verbeteren.

Lees meer

Handtherapeut