Een evenwichtige levensstijl

HSP training Breda

Hoog gevoeligheid creëert een positieve kijk op het leven Als je een lichte toets in het leven wilt met je zelfwaardering, wat voor jou de sleutel is tot een aangenaam leven, zul je gaan voor een gevoelige persoonlijkheid. Als je serieus op zoek bent naar een evenwichtige levensstijl in je leven, een manier om met kritiek om te gaan, een manier om voor je zelfrespect op te komen en een evenwichtige manier om met mensen om je heen om te gaan, dan zul je voor een gevoelige persoonlijkheid gaan en zul je ook precies dat soort relaties aantrekken. Vraag jezelf af: hoe gevoeliger je bent – hoe minder controle je over jezelf zult hebben. Gevoelig zijn zal je helpen veel beter met stress om te gaan. Het probleem begint wanneer je helemaal niet gevoelig bent of ernstig te lijden hebt onder toenemende gevoeligheid als gevolg van negatieve gedachten over jezelf in het algemeen. Het is als een zware tegenslag rondom – je zou geneigd kunnen zijn om te breken en weg te gaan. Maar nee! Hoe meer gevoeligheid je hebt, hoe gemakkelijker het is om een weg te vinden naar evenwicht en geluk van je leven en eigenwaarde.

Waarom is het zo kritisch? Hsp betekent dat uw gevoeligheid belangrijker is dan uw cognitie! Je bent waakzamer en bewuster van jezelf wanneer je vrijgevig bent met je tijd en middelen. U proeft goed in met meer achting, uw vermogen en gedrag om uit te zoeken wat u wilt en daar naartoe te werken. U zult veel activiteiten te volgen hebben. U zult met zoveel vragen in het leven geconfronteerd worden met zoveel oplossingen, u zult uw angst en stress kwijtraken. U zult minder problemen hebben en uw slechte kanten zullen minder een probleem voor u zijn. Relaties zullen harmonieus en hartstochtelijk werken. Misschien huivert u! Maar u zult uzelf verbazen en geruststellen door het principe van Carol Altemus: beoefen de kunst van het aanwezig zijn in elk moment met volle aandacht waarbij u geen controle heeft over de manier waarop de wereld in elkaar zit.

Wat heb je nodig?  We willen allemaal geliefd zijn, ons niet geaccepteerd voelen, niet gehoord worden…. We zijn introvert door te veel gevoeligheid (zoals ook bij mezelf). Wij hebben een vriend nodig die om ons geeft en ons helpt de dingen op een veel menselijker manier te regelen. Zij kunnen ons innerlijke troost geven, zij zijn geweldige vrienden en partners. Zij kunnen een derde pool van evenwicht worden in onze onthechting en gevoeligheid. Zij kunnen ons adviseren en laten zien hoe wij evenwicht kunnen scheppen tussen onze gezondheidsbehoeften, onze boodschappen, ons dieet, onze persoonlijke en spirituele behoeften en onze eetbehoeften. Dan zijn wij onze hele wereld. Door te leren onze luxueuze delen te beheren en de sensibiliteit te oefenen die nodig is om met het aangename gevoel door het leven te gaan, zullen we in evenwicht en licht blijven.

Lees meer

Hsp training