De 5 microbioom

Microbioom

Wat is het microbioom precies? De term microbioom is anachronistisch, aangezien de wetenschappelijke literatuur over dit onderwerp relatief dun is (minder dan 200 woorden). Er is echter een overzicht beschikbaar om te lezen over wat het microbioom is, en hoe het onze gezondheid kan beïnvloeden. Het microbioom bestaat uit eiwitten, microben en andere microscopische structuren. De dominante soorten in het microbioom zijn bacteriën, hoewel gist, schimmels en protisten ook bekend zijn. Het microbioom is rijk aan micro-organismen uit verschillende groepen, waaronder aërobe bacteriën, obligate aërobe bacteriën, waterstofbacteriën, enz. Het darmmicrobioom is sterk verbonden met het immuunsysteem. Wanneer de darmbacteriën uit balans raken, kunnen ze het immuunsysteem verstoren. Dat kan het risico op veel ziekten verhogen, waaronder prikkelbaar darmsyndroom, astma, allergieën, inflammatoire darmziekten, enz.

Wat is precies de invloed van het microbioom op onze gezondheid? Hier zijn de top 5 manieren waarop het microbioom onze gezondheid beïnvloedt, en hoe u uw eigen gezondheid kunt beïnvloeden door uw microbioom te maximaliseren:

1. zwaarlijvigheid

darmmicrobioom Eigen studie toont aan dat het menselijk lichaam op verschillende tijdstippen/leeftijden kan worden geïnfecteerd door verschillende micro-organismen. Een moeder die leed aan het prikkelbare darm syndroom had haar kind gediagnosticeerd. Nadat er aanpassingen waren gedaan, gingen haar symptomen weg. Na een verandering in haar dieet, kwamen haar symptomen terug. Het was onmogelijk om een verstoorde darmbalans op te ruimen met medicijnen alleen.

2. Hartziekte Bij driekwart van de patiënten met een instabiele levensstijl wordt een hartziekte vastgesteld. In één studie werd een vermindering van hartziekten vastgesteld bij patiënten bij wie de microbiële gemeenschappen gecompromitteerd waren.

3. Kanker Het menselijk lichaam stelt de darmen nu bloot aan miljoenen chemicaliën en externe agentia. Sommige van deze stoffen verstoren het microbioom in de darmen. Verstoorde darmmicroben resulteren in verhoogde afgifte van verterend slijm en deSwitch Diseasethdat verterend slijm veroorzaakt mensen gassen die  longen en/of longen krijgen.

4. Leeftijdsgebonden ziekte Ik geloof dat naast de voor de hand liggende basisredenen dat het menselijk lichaam veroudert, ook het microgenoom een belangrijk verouderingsproces is. Het micro-genoom kan van een jeugdig persoon een oud persoon maken. Het micro-genoom bepaalt mede hoe snel het lichaam de essentiële bouwstenen van het leven metaboliseert, wat ook van invloed is op de cognitieve, emotionele, spirituele en intellectuele vermogens.

5. Mode Misschien hebt u de term biostatose wel eens horen definiëren als een toestand waarin de biostatische pomp, die de hoeveelheid zout regelt die de maag verlaat, niet meer werkt. Wat betekent dat? De turbopomp vertraagt het metabolisme en veroorzaakt een hoge bloeddruk. Het doel is om de bloeddruk zo laag mogelijk te houden. Dieet, zonne-oefeningen en een gezonde intestinale microflora zijn de sleutels om de huid gebronsd te houden.

translocatie tussen het slijmvlies en het epitheel van de darm, die zowel in één richting als in twee richtingen kan plaatsvinden. De tijden veranderen – onderzoek heeft aangetoond dat bij sommige darmsyndromen, die de darm gebruiken voor de vertering van koolhydraten, ooit het darmslijmvlies veranderde om bepaalde biotische vereisten van de darm te verlichten. Zodra een stam van Candida albicans het epitheel binnendringt, kan de hel losbreken. Het resultaat is iets dat “leaky gut” wordt genoemd, waarbij de darmen tegen de wil van de persoon die overvloedige hoeveelheden suiker eet, dichtslibben en zich dan zeer snel herstellen om een nuttig doel te dienen. glutenintolerantie is één mechanisme van glutenintolerantie. Glutensymptomatologie is een keurige bijzondere vorm van chronische vermoeidheid die wordt gekenmerkt door hoofdpijn, loopneus, rectale en symptomatische diarree, duizeligheid, vermoeidheid, slechte eetlust en speekselvorming, naast huid- en psychische tics. Het laat geen ruimte voor verwarring tussen het type verlies dat een coeliakiepatiënt ervaart en het type dat mensen met leaky gut hebben, wat duidelijk op een oorzaak wijst.

Lees meer

Geen energie 
Orthomoleculaire therapie